torsdag 24. februar 2011

Uke 7 og 8

Søndag (fm)
Disse dagene har jeg jobbet med oppgaver i lærlingpermen om fyringsanlegget.
I tillegg måtte det etterfylles på noen tanker på runda.

Mandag og tirsdag (em)
Disse dagene hadde vi lekkasjekontroll på returgasskompressorene og i vannvask. Da bruker vi Ex-måler og ser også etter lekkasje. Vi hadde også en oppgave om å sjekke proppene i sluka i vannvask var ok. Disse proppene er plassert der for å hindre at olje går i slukene og renner ut i Frierfjorden.

På runda på tirsdag fikk jeg et spørsmål:"Hvorfor er det kun en bypass-ventil på V-204, mens det er to by-passventiler på både V-205 og Metanatoren i konverteringa?"

Etter mye fundering fant jeg ut svaret. Grunnen er at hvis noe gass går gjennom bypassen til V-204 i stedet for å bli konvertert, så har vi V-205 etterpå som kan konvertere dette.

Hvis det derimot skulle lekke igjennom bypassen på V-205 så er det CO som ikke blir gjort om til CO2 som går igjennom vannvask. Hvis det skulle lekke igjennom bypassen på Metanatoren ville dette føre til at det kommer for mye oksygenholdige gasser inn til kompressorsalen. Dette kan føre til at det danner seg et belegg på kompressoren som er skadelig og ødelegger kompressoren.

Ukas HMS: Lekkasjekontroll

1 kommentar:

  1. Ser greit ut dette :) ser du er aktiv. faglig sett er det meget bra :) fint at du har med hms.

    SvarSlett